col de Mandray

Col de Bonhomme, col du Pré de Raves, col des Journaux, col de Mandray

Col de Bonhomme, col du Pré de Raves, col des Journaux, col de Mandray

Aangezien het een regenachtige dag was, besloten we met de auto naar col de Bonhomme te rijden om daar in een korte rit nog enkele cols te doen die we nog niet op ons palmares hadden staan.

Nadat we de auto geparkeerd hadden op de parking aan col de Bonhomme konden we onmiddellijk beginnen aan de beklimming van de eerste col, col du Pré de Raves. De beklimming van deze kant is slechts een vijftal km en viel goed mee. Bovendien was er zeer weinig verkeer (kwam misschien door het slechte weer). Boven kan je rechtdoor richting col des Bagenelles maar wij kozen om links af te draaien en via een kleine (geasfalteerde) bosweg een lus te maken terug richting beginpunt.

col du Pré de Raves

Deze smalle bosweg leidt in meestal dalende lijn naar de volgende col, col des Journaux. Het wegdek hierheen is op sommige plaatsen niet zo ideaal. Op de col kom je eerst een gedenksteen tegen en ernaast vind je het bord met de aanduiding van de col.

col des Jounaux

Een klein beetje verder kom je al uit op een grotere baan (niet zo druk) aan de col de Mandray.

Dan is het dalen richting Fraize om vervolgens door te rijden naar Plainfaing van waaruit je de beklimming naar col de Bonhomme kan aanvatten.