Col de la Croix des Moinats, col de Menufosse, col des Hayes, col de Lauvy, col du Brabant

Col de la Croix des Moinats, col de Menufosse, col des Hayes, col de Lauvy, col du Brabant

 

Op de eerste dag hadden we een ritje uitgestippeld van slechts 30 km, maar er zaten wel 5 cols in. Misschien was dit achteraf bekeken toch wel een beetje te veel van het goede met een zware bronchitis die we al hadden voor het vertrek.

 

We vertrokken vanuit La Bresse richting Grosse Pierre, maar na enkele honderden meters, moesten we linksaf richting col de la Croix des Moinats. Gedurende enkele kilometers was dit geleidelijk aan klimmen tot aan het bord van de col. Even stoppen en een foto nemen om daarna te dalen richting Vagney.

 

Na enkele kilometers stond er een pijl naar rechts, richting col de Menufosse. Dit was al een stuk steiler dan de vorige col en de (niet zo lange bekimming) was ook heel verlaten, weinig huizen en geen andere fietsers. Boven loopt het dood en op de parking stonden enkele auto’s van wandelaars die van daaruit verschillende tochten kunnen maken. Foto nemen en via dezelfde weg terug naar beneden naar de hoofdweg. Hier aangekomen naar rechts (richting Vagney), maar niet voor lang want iets verder moesten we naar links, richting col des Hayes.

 

Hier moesten we gelukkig niet zo lang klimmen, maar ook dit was weer efkes pittig. Boven stond er een heel groot bord, maar het plaatje met de aanduiding van de col des Hayes was er niet meer.

Vervolgens gelukkig weer even dalen tot je op zeker moment linksaf moet richting col de Lauvy.

Ook deze beklimming was niet zo lang en hier stond boven wel een bord.

Daarna begon de afdaling richting Cornimont.

Hier besloten we nog een col erbij te doen in plaats van via de hoofdweg terug naar La Bresse te rijden.

Vanuit Cornimont kan je immers ook via de col du Brabant naar La Bresse rijden.

Deze beklimming was een stuk langer dan al de vorige en voelde ook zwaarder aan, omdat het al de 5e was tijdens deze rit.

Na veel zwoegen eindelijk boven geraakt en daar weer een foto gemaakt om vervolgens af te dalen naar La Bresse.

Dit was al een stevige opwarmer op dag 1.