Col de la Croix des Moinats, col de (Haut du) Fouchure, col de la Burotte

Col de la Croix des Moinats, col de Fouchure, col de la Burotte

 

 

Voor onze tweede fietstocht hadden we weer een korte rit voorzien en dit keer met slechts 3 cols.

Ik had nog steeds last van mijn  zware bronchitis, dus moesten we ons wel beperken tot kleinere inspanningen.

Net zoals bij de eerste rit vertrokken we vanuit La Bresse richting Grosse Pierre, maar na enkele honderden meters, moesten we linksaf richting col de la Croix des Moinats. Gedurende enkele kilometers was dit geleidelijk aan klimmen tot aan het bord van de col. Een foto hadden we de eerste dag al genomen, dus gewoon doorijden en dalen richting Vagney.

Het was dezelfde dalende weg als de eerste rit en na enkele kilometers zagen we aan de recherkant een aanduiding met col de Fouchure op. Later bleek dat deze col ook bekend staat onder col du Haut de Fouchure. Na enkele honderden meters moesten we even stoppen omdat er geen bewegwijzering meer stond. Links naar boven tussen de huizen of rechts naar beneden. Volgens de GPS was het dit laatste, maar dit vonden we raar, vandaar even checken. Op dat moment kwam er een lokale wielertoerist voorbij en die dan maar even aangesproken.

Hij zei dat het inderdaad naar beneden was en toen hij hoorde dat we de col de Fouchure gingen doen, waren zijn woorden : “C’est horrible!!”

Het waren inderdaad de exacte woorden om deze korte maar zeer pittige col te omschrijven. Deze col leek wel op de muur van Hoei, maar niet zo lang.

Boven aan het bord een foto genomen en terug dezelfde weg naar beneden om onze weg voort te zetten richting col de la Burotte.

Je kan ook boven links naar beneden rijden richting Vagney en dan zo  richting col de la Burotte rijden.

Terug op de hoofdweg aangekomen (de dalende weg richting Vagney), moesten we een beetje verder links afslaan naar de volgende col.

 Van hieruit was het slechts een paar kilometer niet al te steil klimmen naar de top van col de la Burotte. Op de top stond echter geen bord, maar wel andere platen.

Daarna was het afdalen richting Saulxures-sur-Moselotte. Van hieruit kwamen er veel meer wielertoeristen naar boven en het was ook een veel langere en steilere beklimming dan wij gedaan hadden.

Beneden aangekomen kwamen we op de weg uit om naar links richting Cornimont te rijden, maar er stond een plaat met de aanduiding Voie Verte en we besloten die te nemen.

Deze route loopt evenwijdig met de baan naar Cornimont maar is veel rustiger.

Op zeker moment kan je zelfs kiezen op deze route of je de route voor getrainde fietsers neemt of de route van de familiefietsers. Je komt uiteindelijk uit in Cornimont en van daaruit moet je via de hoofdbaan terug naar La Bresse (of je kan ook via de col du Brabant).

Aangezien we deze col al de eerste rit hadden gedaan, namen we de gewone weg terug tot in La Bresse.