col de la Vierge

Col de la Vierge

Col de la Vierge samen met col de Bramont en col du Brabant.

Via de hoofdweg reden we richting skistation van La Bresse (richting col de la Schlucht) en na een paar km zagen we de pijl rechts richting col de la Vierge.

Dit was één van de drie cols die we vandaag zouden doen. Eenmaal we van de hoofdweg af waren, begon de weg geleidelijk aan te stijgen totdat we op zeker moment op een T-splitsing kwamen. Recht voor ons lag een meertje (Lac des Corbeaux) waar we even stopten om een foto te maken. Links stond een pijl naar col de la Vierge en col de Bramont, rechts een pijl naar col de Brabant.

Eerst maar naar links waar we tussen de bomen (en hun verkoelende schaduw) naar boven peddelden naar col de la Vierge. Even zoeken naar het (kleine) bordje met de aanduiding van de col en dan onze traditionele foto genomen.

Col de Bramont

Vervolgens naar col de Bramont waar we na 5 minuten afdalen al waren. Hier kon je naar beneden richting La Bresse, maar dit was te vroeg, want we wilden ook nog col de Brabant doen.

col du Brabant Dus terug naar boven richting col de la Vierge, afdaling tot het meertje en dan naar de volgende col. Dit was ook maar enkele km over golvend terrein. Boven op col de Brabant foto genomen en dan heerlijk dalend naar het centrum van La Bresse. Onze eerste trip met 3 cols (en slechts 28 km) zat erop.