col des Chevrères

Col des Chevrères

Col des Chevrères.

De Franse weerman had slecht weer voorspeld en spijtig genoeg had hij gelijk gekregen. Bij het opstaan was het aan het regenen. Dit betekende voorlopig niet fietsen. Dan maar even een toeristische uitstap gepland naar Remiremont. Teruggekomen via Gérardmer om daar iets te eten. In de namiddag was het wat opgeklaard en besloten we toch nog te gaan fietsen.
De volledige toer die we in gedachten hadden was onmogelijk, vandaar dat we de fietsen op de auto laadden en richting Col des Chevrères reden.

col des Chevrères: een beest

De col des Chevrères  die slechts 3 km lang is, viel zo tegen dat we hierna onmiddellijk terug naar het hotel reden. We hadden de auto geparkeerd aan de voet van deze col en zonder opwarming begonnen we eraan. Na een paar honderden meters zie je de plaat staan van de eerste km en die spreekt over een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan 11% voor de eerste km. De tweede km was er sprake van meer dan 14%.

col des Chevrères:profiel

Deze km was wel één van de zwaarste die ik ooit gefietst heb. De laatste km had een gemiddelde van 11%. Boven op de top mijn fiets even tegen de plaat gezet en een foto gemaakt en dan via dezelfde weg terug naar beneden. Constant remmen was hier wel nodig. Toch maar even gestopt voor een foto met het stijgingspercentage en ook wel wegens pijn in de polsen door al dat remmen op de hobbelige weg.
Daarna maar terugrijden richting hotel.