col du Bockloch

col du Bockloch en Grand Ventron

Col du Bockloch en Grand Ventron zijn twee cols die vlak bij  het uitrijden van La Bresse liggen.  Deze cols deden we in 2019.

Vanuit La Bresse reden we richting col de la Schlucht. Niet zo ver uit het centrum staat er  een pijl naar rechts richting col de la Vierge en hier begint het al onmiddellijk te stijgen. Dit voel je onmiddellijk aan je benen en het duurt tot je aan de splitsing van Lac des Corbeaux bent. Links sla je af richting col de la Vierge en dit is minder steil dan het vorige stuk, maar het wegdek is veel slechter. Eenmaal boven foto genomen van deze col col de la Vierge

en dan naar rechts richting Grand Ventron. Dit liep vlot (was dalen) en een beetje verder aan de linkerkant stond het bordje voor de volgende col al, col du Bockloch (was tamelijk goed verborgen tussen de bomen). Even stoppen voor een foto en dan verder richting Grand Ventron.

Le Grand Ventron

Deze col lag nog geen 3 km verder en hier ligt er een soort herberg, maar staat er geen plaatje met de aanduiding van de col. Pech dus. dan maar dalen richting Ventron en verder te rijden naar Cornimont. Hier ligt er een fietspad richting La Bresse, maar we besloten dit een volgende keer te nemen en nu te kiezen voor de hoofdweg naar ons hotel.