col du Louchpach

Col du Calvaire

Col du Calvaire samen met col du Louchpach en col du Bonhomme.

Op de  laatste dag van onze vakantie besloten we met de auto tot boven op de col de la Schlucht te rijden  Hier was het al behoorlijk druk en waren er volop werken bezig. De parkings werden heringericht en er was dus niet veel ruimte om te parkeren. gelukkig nog een plaatsje gevonden, fietsen afladen en dan richting col du Calvaire. Dit was de enige richting die we tot nu toe nog niet hadden gereden.

Er was dus ook niet echt veel volk op deze weg, een paar wandelaars waren de enigen die we op dit golvend parcours tegen kwamen. Op zeker moment werd het iets drukker want we kwamen aan de splitsing waar er ook een kabelbaan was die goed bevolkt was met downhillers. De fietsen hingen gewoon achter de zeteltjes en heel vaak waren het heel jonge downhillers. Hier stond ook het bord van col du Calvaire en dan linksaf naar de volgende col, col du Louchpach. Deze col lag in de afdaling, dus dat was een makkie.

col du Bonhomme

Ondertussen begon het wel wat drukker te worden met motards die ons voorbij zoefden. We reden na onze foto verder col du Bonhomme.

col du BonhommeDeze lag op het eind van de afdaling op het grote drukke kruispunt. Hier moesten we even zoeken naar het bord met de vermelding, maar uiteindelijk aan de rechterkant gevonden.

Hier zagen we op de kaart dat er nog een aantal andere cols in de buurt liggen, maar deze zullen we bij een volgende vakantie moeten doen.

Na de foto draaiden we naar links naar beneden via de D415 richting Plainfaing. Beneden moesten we terug links draaien D23 richting Le Valtin. Hier waren we op dag 2 ook al geweest (toen kwamen we van de andere kant). We wisten dat we vanaf hier terug moesten klimmen richting Le Collet. Voordeel was dat we  wisten wat er ging komen, misschien dat het daardoor iets beter ging dan de vorige keer. Boven moesten we naar links richting col de la Schlucht, maar dit stukje was zo goed als vlak en lag vlakbij.