col du Hahnenbrunnen

Col du Hahnenbrunnen

Col du Hahnenbrunnen samen met col des Feignes, col de la Sclucht, col du Platzerwasel en col du Herrenberg.

We vertrokken vanuit La Bresse en volgden de hoofdbaan richting col de la Schlucht. We passeerden het skistation en vlak ernaast ligt een downhill parcours waar op dat moment veel volk aanwezig was. Blijkbaar is dit hier een veel beoefende discipline. Vlakbij stond ook het bordje van col des Feignes waar we even stopten voor onze foto. Iets verder kwamen we op een druk kruispunt en moesten we rechtsaf om naar de top van col de la Schlucht te geraken.

Het bordje stond in de draai, wat iets moeilijker was om te stoppen en een foto te nemen. Op de top zelf was het een drukte van jewelste met vele motards. Wij kozen voor de afslag richting Munster en dit was een zalige afdaling tot in het toffe stadscentrum. Boven op het dak van het stadhuis zaten verscheidene ooievaars wat ideaal was om te fotograferen. Hier even gepauzeerd om te eten en dan weer op pad voor het vervolg.

Even buiten Munster zagen we het bordje van col du Petit Ballon, maar dit lieten we links liggen want we wisten niet wat nog ging komen. Een tiental km volgden we een golvend parcours tot aan de voet van de Platzerwasel.

Hier zagen we ook het wegje voor de andere kant van de beklimming van de Petit Ballon.

Col du Hahnenbrunnen en col du Herrenberg

Ondertussen was het al behoorlijk warm geworden en begonnen we vol goede moed aan de beklimming. Viel dit even tegen. De percentages lagen allemaal tegen de 10% (dit zagen we pas achteraf op internet) en ook de warmte speelde ons parten. Gelukkig dat we niet de enigen waren die afzagen. Dan zagen we het verlossende bord met aanduiding van de top en stopten we voor een foto. Maar wat bleek: dit was nog niet het einde van de beklimming, want nadien bleef het nog stijgen. Uiteindelijk bereikten we de T-splitsing met de afslag naar Route des Crètes. Dit is een mooi golvende baan met onderweg nog 2 cols, nl. col du Hahnenbrunnen en col du Herrenberg. col du HerrenbergDan moesten we linksaf om terug naar La Bresse te gaan en kwamen we na een lange afdaling terug bij ons hotel.