col du Petit Ballon

Col du Petit Ballon

Col du Petit Ballon.

Bij een vorige rit hadden we  (aan de voet van de Platzerwazel) een afslag gezien naar col du Petit Ballon en die wilden we vandaag wel eens beklimmen. Maar we hadden niet veel zin om terug hetzelfde zware parcours per fiets te doen om er te geraken. Vandaar dat we de fietsen op de auto laadden en naar de voet van deze col reden. We parkeerden onze auto op de parking na de afdaling van de Platzerwasel en begonnen aan de niet zo lange beklimming (slechts 10 km). Het wegdek was in een niet zo beste staat (afdaling via andere kant was nog erger) en echt veel klimmers aan deze kant zagen we al evenmin. De percentages vielen nogal mee (niet zo erg als col du Platzerwasel). We waren redelijk snel boven en hier was het iets drukker (mensen die de andere kant hadden beklommen). Een foto genomen, even genoten van het uitzicht (mooi uitzicht op de afdaling) en dan naar beneden richting Munster.

Hier waren de ooievaars nog steeds aanwezig en was het tijd om iets te eten op het stadspleintje. Blijkbaar is dit toch een stadje dat geliefd is bij vele fietsers en motards.

Daarna terug vanuit Munster dezelfde weg als de vorige dag gevolgd tot aan de voet van de Platzerwasel waar onze onze auto stond. Gelukkig hoefden we deze col vandaag niet meer over per fiets. We reden dan terug naar ons hotel via Route des Crètes, maar in plaats van linksaf te draaien richting La Bresse besloten we met de auto de Hohneck te verkennen. Een beklimming van slechts enkele km met boven een doodlopend einde. Onderweg zelfs nog sneeuw gezien. Achteraf waren we van oordeel dat deze col iets is voor een volgende vakantie, maar dan wel met de fiets.