fietsen in de vogezen

een handige gids

 

De Vogezen (Frans: Vosges) zijn een middelhoge bergketen in het noordoosten van Frankrijk. De ronde toppen van de Vogezen worden “ballons” genoemd (Frans voor bolvormige bergen). Het hoogste punt van de Vogezen is de Grand Ballon (1424 m).

De Vogezen worden verdeeld in:

  • Vosges du Nord
  • Vosges Centrales
  • Hautes Vosges
  • Vosges du Sud

Ontdek de betoverende schoonheid van de Vogezen op twee wielen! Verken kronkelende paden en adembenemende landschappen op onze fietsroutes. Van uitdagende bergbeklimmingen tot ontspannen tochten langs schilderachtige dorpjes, de Vogezen bieden voor elk wat wils. Laat je verrassen door de diversiteit van deze Franse regio en beleef onvergetelijke fietsavonturen. 

MOOIE FIETSROUTES IN DE VOGEZEN

Deze website is een handige gids voor mensen die graag fietsen. Wij hebben zelf de afgelopen jaren veel fietsreizen ondernomen en zijn vaak in de Vogezen komen fietsen. Wij delen graag onze ervaringen. Hopelijk biedt deze blog inspiratie voor anderen om deze mooie streek te komen ontdekken. Waar vind je de mooiste fietsroutes in de Vogezen? Waar kan je cols beklimmen? Waar kan je gaan trainen om voorbereid te zijn op echte bergen zoals Alpen, Pyreneeën en Dolomieten?

Beste standplaats om te fietsen in de Vogezen vonden wij La Bresse van waaruit je een 50-tal cols kan beklimmen en dit alles binnen een redelijke afstand van zo’n 100 km (heen en terug).

UITVALSBASIS LA BRESSE

La Bresse

Waarom La Bresse?

La Bresse is een stadje op minder dan 5 uur autorijden van Brussel waar je alle mogelijke faciliteiten terugvindt (hotels, restaurants, cafés, fietsenwinkel).

Er is zelfs een zwembad en in de winter kan je hier skiën.

Van hieruit kan je zo’n 50-tal cols beklimmen en dit alles binnen een straal van 100 km (heen en terug). Bovendien kan je van hieruit vele andere toeristische trekpleisters bezoeken (Gérardmer, Munster, Remiremont, etc.)

COLS FIETSEN

Wij zijn al vele jaren fervente wielertoeristen en maken regelmatig mooie fietstochten en vinden het leuk om heuvels en cols te beklimmen. Elk jaar brengen wij ook een fietsvakantie door in het buitenland en proberen zoveel mogelijk cols op ons palmares te krijgen. Een overzicht van ons palmares vinden jullie hier.

wij

nieuwe routes 2024

5 cols rond la Bresse

Korte maar pittige rit van 30 km rond la Bresse met 5 cols, nl.col de la Croix des Moinats, col de Menufosse, col des Hayes, col de Lauvy, en col du Brabant

3 cols fietsen rond la Bresse

Een tochtje van 30 km vanuit La Bresse met 3 beklimmingen : col de la Croix des Moinats col de Fouchure, col de la Burotte. ,

coldupage2

col du Page

vanuit La Bresse richting col d'Oderen, waar je Ermitage du Frère Joseph en col du Page kan doen. Je kan eventueel nog verder rijden richting Petit Drumont.